24
$\begingroup$

There have been a number of issues recently with how MathJax interacts with the editing preview code:

and there are some older issues that have been in play for a while:

Some of these are due to the code used by the preview editor not staying up-to-date with the new features of MathJax. Others are feature requests that have not been implemented.

I have written a user script that patches the editing code to resolve these issues by handling the new features more appropriately during editing, and by adding new interface checkboxes to control MathJax typesetting.

Get the user script

The new editing code is being evaluated by the StackExchange team, so it may not be necessary to use the user script in the long run, but you can give it a try now and see how it works for you. That would also help beta-test the changes.

EDIT 1: I've posted a new version of the user script that fixes some problems that were found during testing. If you have installed the script, you should get the new version.

EDIT 2: The changes from this user script (other than the checkboxes to control MathJax and error messages) are now available on math.se and meta.math.se, so this script is no longer needed unless you want the checkboxes.

$\endgroup$
  • 1
    $\begingroup$ This might be related, but in some comments I see blank boxes instead of MathJax output. This changes when I vote a comment, but still it shouldn't be like that. $\endgroup$ – Asaf Karagila Apr 8 '16 at 11:53
  • $\begingroup$ @AsafKaragila: I haven't heard anything like that before. Can you post a more complete description of the problem (e.g., whether it is repeatable, and if so where, plus a screen shot, and what browser you are using, etc.) as a new meta post? $\endgroup$ – Davide Cervone Apr 8 '16 at 12:32
  • $\begingroup$ Alright. I'll do that later. $\endgroup$ – Asaf Karagila Apr 8 '16 at 12:53
  • $\begingroup$ @DavideCervone, I am still experiencing the error, when a preview of an answer is not rendered properly. I use Chrome if it matters. $\endgroup$ – schatten Sep 24 '16 at 0:49
  • $\begingroup$ @schatten, can you be more specific about what you mean by "the error"? And what "not rendering properly" consists of? $\endgroup$ – Davide Cervone Sep 25 '16 at 23:58
  • $\begingroup$ @DavideCervone Just tried again, and it worked. I have restarted my Chrome browser since the first time I saw the issue. The issue was this one: meta.stackexchange.com/questions/275997/mathjax-preview-bug $\endgroup$ – schatten Sep 28 '16 at 0:43
  • $\begingroup$ @schatten, OK, glad that was all it was, and thanks for the additional data. $\endgroup$ – Davide Cervone Sep 28 '16 at 10:37

You must log in to answer this question.

Browse other questions tagged .