14
$\begingroup$

On my profile page (and I'm sure yours as well), in the Top Posts section, the active tab ('Questions' or 'Answers') isn't readable because it's white-on-white:

enter image description here

On Meta, the selected tab is readable (see 'Votes' below), but once you hover over it (like I did with the 'Questions' tab), it's hard to read once again.

enter image description here

There's more; the Top Activity tab seems to be affected as well:

enter image description here

$\endgroup$
  • $\begingroup$ This is a way of highlighting the view options not currently in use. So if you click "answers", it shows a list of your answers, greys out that option and shows "questions" in a darker text. The same with the sorting options: "newest" vs. "votes". I'm sure you knew/noticed this, just adding it in case... Anyway, this is a bit annoying. $\endgroup$ – Jyrki Lahtonen May 28 '17 at 11:30
  • $\begingroup$ I think that depends whether you view it as a 'filter button' or a 'tab'. On other sites (where this problem does not occur, so it's linked to Math's specific design), it's often shown as a link or tab. Also, the parameter in the URL uses the word 'tab' (but that could be a historic artifact). $\endgroup$ – Glorfindel May 28 '17 at 11:42
  • $\begingroup$ I, too, have complained about too light shades of grey before:-) $\endgroup$ – Jyrki Lahtonen May 28 '17 at 11:44
  • 5
    $\begingroup$ proposes to informally rename the design of Math SE to 50 Shades of Grey $\endgroup$ – Glorfindel May 28 '17 at 11:45
3
$\begingroup$

I'm a Senior Product Designer at Stack Overflow. Thanks for reporting the issue. The Fifty Shades of Math.SE will be resolved with the next production build.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Thanks. Out of curiosity, when is the next build? I hope not in 6-8 weeks :) $\endgroup$ – Glorfindel May 31 '17 at 5:56
  • $\begingroup$ @Glorfindel It should have gone out sometime yesterday afternoon. Are you still seeing the issue? You may need to do a hard refresh in your browser to pull down the latest CSS. If you're still experiencing issues though, please let me know. :) $\endgroup$ – Hynes May 31 '17 at 12:56
  • $\begingroup$ Yes, it's still a problem. I've cleared all caches and even tried a brand new browser I've never used before. I can see something has changed; the Meta site (2nd screenshot) looks now like the 1st screenshot, and the problem of the 3rd screenshot is gone (though there is no hover). Could be some server-side caching?! If you need new screenshots, please let me know. $\endgroup$ – Glorfindel Jun 1 '17 at 5:52
  • $\begingroup$ @Glorfindel Ah, my fault. Forgot to add a class for the "Profile" tab subtabs. I've pushed a fix for this up to dev and it will go out in the next production build. I'll update my answer when it is live. $\endgroup$ – Hynes Jun 1 '17 at 12:27
  • $\begingroup$ I can confirm it's much better now. Thanks! $\endgroup$ – Glorfindel Jun 9 '17 at 7:21

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .