4
$\begingroup$

I have noticed this problem, probably connected with recent change of url's of the posts from meta.math.stackexchange.com/questions to https://math.meta.stackexchange.com/questions/. (This change was also accompanied by some edits done silently by community bot.)

Non surprisingly many posts on meta contain links to other posts. And, of course, the link was given with the URL which worked at the time. I will include here link to the question with id=1 as an example: http://meta.math.stackexchange.com/questions/1/should-we-migrate-by-hand-good-but-not-research-level-questions-from-mathoverflo As you can see, the link is rendered as bare url. If I use the new URL, then it is rendered as a title: Should we migrate by hand good-but-not-research level questions from MathOverflow?

The problem I see with this is that when any old post including an url was made, the link (with old url) was rendered as a title. (I believe this worked not only for meta, but also for the main site. And perhaps also for other sites I am not entirely sure.) It is not ideal that changes on the meta site also changed how older posts are rendered.

  • Is this still in process of being fixed? (Is this only temporary, until community bot finishes editing all links?) If yes, where can I find more about the timeframe when this is supposed to be fixed?
  • Why only some of the links to the meta posts in old format has been changed. (It is possible that this is still ongoing, but I am a bit suspicious after seeing that many such silent community user edits have been done on March 16.1)
  • Are the remaining links starting with http://meta.math.stackexchange.com/ supposed to be edited manually if we want to render them correctly? (This makes sense at least for posts which are displayed often - just for the comfort of the readers. Leaving a link in some post which is no more relevant is probably not really a big deal. And of course, the links which use [text](url) format - see editing help - do not cause any problem with rendering.)
  • Is this problem for all per-site-metas or is it specific to some sites?

1Here I am referring specifically to replacing http://meta.math.stackexchange.com/ with https://math.meta.stackexchange.com/. When I check my responses tab I see many such edits on March 16. There are some other related actions on other days. For example, I see changes from http://math.stackexchange.com/ to https://math.stackexchange.com/ on April 13, some other SE sites on other dates.


Examples:

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Note the SO blog post, How Stack Overflow Flipped the Switch on HTTPS, for an indication of the planning behind this change. $\endgroup$ – hardmath Jun 1 '17 at 14:56
  • $\begingroup$ There is a Meta.SE post Network-wide HTTPS: It's Time being used for progress updates and bug reports. Note in particular one bug report from this Community based on using the old meta.math syntax rather than the new math.meta syntax. There are some redirects in place intended to bridge this change. $\endgroup$ – hardmath Jun 1 '17 at 15:33
  • $\begingroup$ @hardmath So if I read your comments correctly, I should have posted this as an answer to Network-wide HTTPS: It's time. I'll wait a bit - after all the devs check also per-site-metas for bugs. If nothing happens, I can make a post about this problem there. $\endgroup$ – Martin Sleziak Jun 5 '17 at 14:38
  • $\begingroup$ No, I was trying to add a bit of context. I think it on-topic and worth discussing here for the sake of the immediate "audience". $\endgroup$ – hardmath Jun 5 '17 at 16:13

You must log in to answer this question.

Browse other questions tagged .